reteta - pt. 2 persoane, spune ca se folosesc: 1 kg carne proaspata de oaie, 1 capatina de varza (ca. 1kg), 2 Lg sare grunjoasa, 1 Lg boabe de piper negru, iar optional: 1 Lg condimente uscate (fulgi de usturoi, de chili si patrunjel) + 2 cirnati de porc afumati

in mod normal, varza spalata se taie in sferturi, iar apoi in jumatati (obtinindu-se niste barcute) - insa eu am sarit pirleazu' traditional anul asta si am tocat-o ca pt. varza noastra - doar o idee mai grosiera

intr-o cratita incapatoare (ca. 5l) am pus primul strat de varza tocata peste care am presarat 1/2 din cantitatea de condimente, iar deasupra am aranjat o parte din carne si feliile de cirnati

am continuat cu urmatorul strat de varza condimentat ca atare, apoi cu restul de carne si cirnati si am finalizat adaugind apa fiarta cit sa acopere ultimul strat de varza

cratita astfel umpluta se da la fiert mai intii pe foc mare; iar cind da in primul clocot, se reduce caldura si se lasa mincarea sa fiarba la foc mic timp de 2,5 - 3h pina cind carnea se desprinde cu usurinta de pe oase

fårikål se serveste calda linga o garnitura de cartofi fierti; dar si in privinta asta m-am abatut de la traditie alegind varianta lui Sfarma Chiatra